Tészta
A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, a vajat és a tejfölt összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk: két vékonyabb és egy vastagabb lapot formázunk belőle. A lapokat 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 10–12 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék
A vastagabb tésztalapot összemorzsoljuk, majd ráöntjük a forró tejet. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaóport, a baracklekvárt, a kávét, a rumot és a porcukrot. Végül belekeverjük a puha vajat, és alaposan összedolgozzuk. Az így kapott krémmel megkenjük az egyik sült tésztalapot, majd ráhelyezzük a másikat.
Máz
A porcukrot, a rumot, a meggylevet és a citromlevet simára keverjük, amíg fényes, kenhető mázat nem kapunk. A sütemény tetejére simítjuk, és hagyjuk teljesen megszáradni, megdermedni.
A puncs szeletet hűtőben pihentetjük, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp
Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a töltelékbe aprított diót vagy kandírozott gyümölcsöt is keverhetünk. A máz színét variálhatjuk: meggylé helyett málna- vagy ribizlilé is adhat neki szép árnyalatot.