Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncs szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelék

  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kávé
  • 0,5 dl rum
  • 3 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj

Máz

  • 30 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 0,5 dl meggylé
  • 1 db citrom leve

Elkészítése

Tészta

A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, a vajat és a tejfölt összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk: két vékonyabb és egy vastagabb lapot formázunk belőle. A lapokat 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 10–12 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék

A vastagabb tésztalapot összemorzsoljuk, majd ráöntjük a forró tejet. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaóport, a baracklekvárt, a kávét, a rumot és a porcukrot. Végül belekeverjük a puha vajat, és alaposan összedolgozzuk. Az így kapott krémmel megkenjük az egyik sült tésztalapot, majd ráhelyezzük a másikat.

Máz

A porcukrot, a rumot, a meggylevet és a citromlevet simára keverjük, amíg fényes, kenhető mázat nem kapunk. A sütemény tetejére simítjuk, és hagyjuk teljesen megszáradni, megdermedni.

A puncs szeletet hűtőben pihentetjük, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a töltelékbe aprított diót vagy kandírozott gyümölcsöt is keverhetünk. A máz színét variálhatjuk: meggylé helyett málna- vagy ribizlilé is adhat neki szép árnyalatot.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncs-szelet-3/