Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncs szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 9 db tojás
  • 0,5 kg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 csomag puncs ízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • fél dl rum
  • mazsola ízlés szerint
  • tortadara, vagy reszelt étcsoki
  • kevés zsír és liszt a tepsi kikenéséhez


Elkészítése:

A 6 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral gőzön keményre felverjük. A gőzről levéve hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, 1 cs. sütőport, a pudingporokat és simára keverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe sütjük, 180 fokon tűpróbáig.

A krémhez 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, a rummal és a 3 tojás sárgájával jó habosra keverjük, hozzáadjuk a mazsolát (el is maradhat) és a tészta közepébe kenjük. A tésztát kihűlés után, lapjában ketté vágjuk, s úgy simítjuk rá az alsó lapra a krémet, majd rátesszük a tészta másik felét.

Tetejére a mázat úgy készítjük, hogy a 3 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral gőzön szintén keményre felverjük, s a tészta tetejére kenjük, majd ezt még meghintjük tortadarával, vagy reszelt ét csokoládéval.

[box style=”info”]Én a tojásfehérjéhez néhány csepp citromlevet adok még, mert ettől keményebbé és fényesebbé válik a hab a süti tetején.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncs-szelet-4/