Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncs szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom héja

Töltelék:

  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál presszókávé
  • 0,5 dl rum (vagy rumaroma)
  • 3 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj

Máz:

  • 18 dkg vaj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csomag főzés nélküli puncs ízű pudingpor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk: két egyforma nagyásúra és egy nagyobbra. Egy 23*37 cm-es

tepsi hátán két vékonyabb és egy vastagabb lapot sütünk 180 fokon.

A töltelékhez a vastag lapot összemorzsoljuk, majd a tejjel leforrázzuk és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt, kávét, rumot, majd a porcukrot és s a puha vajat is.

Jól összekeverjük a töltelékez, majd a két linzerlap közé töltjük egyenletesen. Egy sütőpapírral betakarjuk, nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át lenyomatjuk.

Másnap a máz hozzávalóit vízgőz felett felolvasztjuk és géppel addig keverjük, míg jól besűrűsödik. Gyorsan a tészta tetejére csorgatjuk (tényleg gyorsan dolgozzunk, mert kötni fog!) és a tálcát megrázzuk, hogy szép egyenletesen terüljön a máz. Nem simogatjuk, mert maszatos lesz!

A máz dermedése után forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncs-szelet-7/