Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncs szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kisebb egész tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál citromhéj

Töltelék

  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál híg, házi baracklekvár
  • 5 dkg darált keksz

Máz

  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál forró víz
  • meggybefőtt leve vagy málnaszörp

Elkészítése

A margarint a lisztben elmorzsoltam és a többi hozzávalóval összegyúrtam a tésztát, majd 3 részre osztottam

A tésztákat egyenként kinyújtottam kb 25*30 cm-es lapokká, 180 fokon 10-15 perc világosra sütöttem.

A legcsúnyább lapot összetörtem és összekevertem a töltelék hozzávalóival.

A tölteléket a két lap közé kentem és jól összenyomkodtam óvatosan az egészet.

Elkészítettem a süteményre a mázat: a porcukrot kikevertem a forró vízzel és a befőtt levével vagy szörppel és rákentem a süteményre egyenletesen.

Másnap szeleteltem a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncs-szelet-9/