Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Puncsos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a tojásfehérjéket vízgőz felett kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat, és tovább verjük, amíg egynemű masszát kapunk. Ezután egyenként belekeverjük a puncsos és vaníliás pudingporokat, valamint a sütőport. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztamasszát beleöntjük és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A kihűlt tésztát két egyforma lapra vágjuk. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.05.10.

Tészta

A krémhez

A habhoz

Elkészítése

A tésztához a tojásfehérjéket vízgőz felett kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat, és tovább verjük, amíg egynemű masszát kapunk. Ezután egyenként belekeverjük a puncsos és vaníliás pudingporokat, valamint a sütőport.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztamasszát beleöntjük és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A kihűlt tésztát két egyforma lapra vágjuk. (Alternatív megoldásként a tésztamasszát két részre osztjuk, és két külön lapot sütünk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.)

A krémhez a tojássárgákat, a pudingport, a tejet és a rumaromát alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük, és a kihűlt krémhez adjuk. A tésztalapokat a krémmel töltjük meg.

A habhoz a tojásfehérjéket, a cukrot, a sót és a rumaromát vízgőz felett kemény habbá verjük. A kész habot a sütemény tetejére simítjuk. Egy 2 ágú húsvillával hosszában és keresztben csíkozzuk, hogy mintázatot alakítsunk ki a tetején.

Ha biztosra szeretnénk menni a habbal, a süteményt 50 fokos sütőbe helyezzük, és addig szárítjuk, amíg a habnak enyhe színe lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is