Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncsos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 kávéskanál sütőpor

A krémhez

  • 3 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 0,5 üvegcse rumaroma
  • 20 dkg margarin

A habhoz

  • 3 db tojásfehérje
  • 24 dkg cukor
  • pár csepp rumaroma
  • 1 csipet só

Elkészítése

A tésztához a tojásfehérjéket vízgőz felett kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat, és tovább verjük, amíg egynemű masszát kapunk. Ezután egyenként belekeverjük a puncsos és vaníliás pudingporokat, valamint a sütőport.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztamasszát beleöntjük és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A kihűlt tésztát két egyforma lapra vágjuk. (Alternatív megoldásként a tésztamasszát két részre osztjuk, és két külön lapot sütünk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.)

A krémhez a tojássárgákat, a pudingport, a tejet és a rumaromát alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük, és a kihűlt krémhez adjuk. A tésztalapokat a krémmel töltjük meg.

A habhoz a tojásfehérjéket, a cukrot, a sót és a rumaromát vízgőz felett kemény habbá verjük. A kész habot a sütemény tetejére simítjuk. Egy 2 ágú húsvillával hosszában és keresztben csíkozzuk, hogy mintázatot alakítsunk ki a tetején.

Ha biztosra szeretnénk menni a habbal, a süteményt 50 fokos sütőbe helyezzük, és addig szárítjuk, amíg a habnak enyhe színe lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncsos-2/