Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncsos babapiskótás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál kakópor
  • 0,5 kávéskanál szalalkáli

A töltelékhez

  • babapiskóta

Krémhez

  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

A babapiskóták locsolásához

  • rum (vagy aroma )

Mázhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál málnaszörp
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyforma részre osztjuk. Mindkét tésztadarabot kinyújtjuk, és egy 20×30 cm-es, vajjal kikent tepsi hátán megsütjük. A tésztalapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítéséhez a pudingport és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és sűrűre főzzük. A pudingot szintén hagyjuk kihűlni. Közben a vajat habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt pudinggal simára és habosra dolgozzuk.

A tészta összeállítása:

Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd kirakjuk babapiskótákkal. A babapiskótákat rummal meglocsoljuk, majd a krém tetejére helyezzük a másik mézes lapot. A süteményt cukormázzal vonjuk be.

A cukormáz elkészítése:

A porcukrot a citromlével és a meggyszörppel addig keverjük, amíg fényes és sima állagú nem lesz. Hozzáadunk 2 evőkanál olvasztott, de nem forró vajat, és azzal tovább keverjük. A kész mázat gyorsan a tészta tetejére simítjuk, mivel hamar megköt.

A süteményt szeletelés előtt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncsos-babapiskotas-mezes/