Hozzávalók:
A tésztához:
- 14.5 dkg félzsíros tehéntúró
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 1 tasak vanillin cukor
- 30 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
A töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 dkg porcukor
A díszítéshez:
- 1 tasak puncs cukormáz
Elkészítése:
A túrót áttörjük, elkeverjük az olajjal, a tejjel és a vanillin cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport. Az anyagokból tésztát gyúrunk.
Belisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk.
A gesztenyemasszát elkeverjük a porcukorral, majd teáskanálnyi tölteléket teszünk a körök közepébe. A tésztát kettéhajtjuk, és a széleit jól összenyomkodjuk.
Vékonyan kikent tepsiben, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Alsó-felső sütés kb. 190 °C
Légkeveréses: kb. 170 °C
Gáz: 3. fokozat
A tasakon található leírás szerint elkészítjük a cukormázat, majd a kihűlt párnácskákat bevonjuk vele.