Hozzávalók:
Tészta:
- 22,5 dkg liszt
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg holland kakaópor
- 12,5 dkg margarin
- 1 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk sütőpor
- 1 tojás
- csipet só
Krém:
- 5 dkg margarin
- 4 ek habtejszín
- 1 tasak hidegen keverhető puncs ízű krém
- 1 ek rum
Elkészítése:
A tojást a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elkeverjük és a masszához adjuk, majd alaposan összegyúrjuk.
2-3 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, tetszőleges formával kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, 160 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Ne legyen kemény, inkább puha. Ahogy hűl, úgy fog keményedni.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, puncsos porral, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt és a kekszeket megtöltjük a krémmel.