Elkészítése
Kókuszos rész
A vizet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a tejport és a kókuszreszeléket. Amikor masszává áll össze, kihűtjük, majd diónyi golyókat formázunk belőle. A golyókat tálcára téve fagyasztóba tesszük, amíg megkeményednek.
Tészta
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a tejet, a lisztet és a sütőport. A massza felét kivajazott, közepes méretű tepsibe öntjük. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, majd a világos tésztára simítjuk. Ezután a fagyasztott kókuszgolyókat belesüllyesztjük a tésztába.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.
Krém
A tejet felforraljuk, és a puncs ízű pudingporokkal, valamint ízlés szerinti cukorral sűrűre főzzük. A még forró pudingot a kisült tésztára öntjük, elsimítjuk, és kedvünk szerint mintázzuk.
A süteményt hagyjuk megdermedni, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp
A kókuszgolyók ízét feldobhatjuk kevés rumaromával vagy citromhéjjal. A tetejét díszíthetjük kókuszreszelékkel vagy színes szórócukorral is, így még ünnepibb hatást érhetünk el.


