Elkészítése
Lapok
A porcukrot, a tojások sárgáját, a zsírt, a lisztet, a sütőport és kevés tejfölt összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Két lapot sütünk belőle a 25×39 cm-es tepsi hátoldalán, előmelegített, 180 fokos sütőben, világosra.
Középső lap
A tojásokat a porcukorral elektromos habverővel legalább 8 percig habosra verjük. Ezután fakanállal óvatosan beleforgatjuk a darált diót, a lisztet, az őrölt kávét, a kakaóport és a sütőport. A masszát kivajazott, kilisztezett, 25×39 cm-es tepsibe öntjük, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Krém
A rumpuncs ízű pudingport a tejjel és a porcukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük és teljesen kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt pudinggal simára keverjük.
Összeállítás
Az első lapra rákenjük a krém felét, erre tesszük a középső tésztalapot, majd a maradék krémet, végül befedjük a második lappal.
Máz
Az étcsokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztjuk (mikróban vagy gőz fölött), és bevonjuk vele a sütemény tetejét. A fehér csokoládét egy teáskanál olajjal szintén felolvasztjuk, majd hosszanti csíkokban a tetejére csurgatjuk. Egy vékony, hegyes késsel mintát húzunk bele. A süteményt hagyjuk megdermedni, majd másnap szeleteljük és tálaljuk.
Tipp
Ha szeretnénk fokozni az ízeket, a krémbe keverhetünk kevés rumaromát is.
