Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncsos krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A lapokhoz

  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg zsír
  • 20 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • kevés tejföl

Középső laphoz

  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 8 dkg liszt
  • 1 kávéskanál őrölt kávé
  • 1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 késhegynyi sütőpor

Krémhez

  • 2 csomag rumpuncs ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj

Mázhoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítése

Lapok

A porcukrot, a tojások sárgáját, a zsírt, a lisztet, a sütőport és kevés tejfölt összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Két lapot sütünk belőle a 25×39 cm-es tepsi hátoldalán, előmelegített, 180 fokos sütőben, világosra.

Középső lap

A tojásokat a porcukorral elektromos habverővel legalább 8 percig habosra verjük. Ezután fakanállal óvatosan beleforgatjuk a darált diót, a lisztet, az őrölt kávét, a kakaóport és a sütőport. A masszát kivajazott, kilisztezett, 25×39 cm-es tepsibe öntjük, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém

A rumpuncs ízű pudingport a tejjel és a porcukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük és teljesen kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt pudinggal simára keverjük.

Összeállítás

Az első lapra rákenjük a krém felét, erre tesszük a középső tésztalapot, majd a maradék krémet, végül befedjük a második lappal.

Máz

Az étcsokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztjuk (mikróban vagy gőz fölött), és bevonjuk vele a sütemény tetejét. A fehér csokoládét egy teáskanál olajjal szintén felolvasztjuk, majd hosszanti csíkokban a tetejére csurgatjuk. Egy vékony, hegyes késsel mintát húzunk bele. A süteményt hagyjuk megdermedni, majd másnap szeleteljük és tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk fokozni az ízeket, a krémbe keverhetünk kevés rumaromát is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncsos-kremes/