Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncsos meggyes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 1 liter tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg magozott meggy
  • 4 csomag színtelen zselatin
  • 5 evőkanál cukor
  • málna üdítőital (vagy eper )

Elkészítése

Piskóta elkészítése:

A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk a keverékbe. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése:

A pudingporokat a kristálycukorral, a vaníliás cukrokkal és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. Még melegen egyenletesen a kihűlt piskótára kenjük, és elsimítjuk. A magozott meggyet lecsepegtetjük, és a puding tetejére egyenletesen eloszlatjuk.

Zselatin elkészítése:

A zselatint a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, de víz helyett eper vagy málna üdítőt használunk. Miután a zselatin langyosra hűlt, óvatosan a meggyes puding tetejére öntjük, és hagyjuk megdermedni.

A süteményt hűtőben pihentetjük, amíg a zselatin teljesen meg nem szilárdul.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncsos-meggyes-szelet/