Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncsos mézes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 55 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • tej (nehány evőkanál)

Krém

  • 5 dl tej
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg lágy vaj vagy margarin

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése

A tésztához összemelegítjük a mézet a vajjal. A lisztet egy tálba mérjük, hozzákeverjük a porcukrot, a szódabikarbónát majd hozzáadjuk a vajas mézet, a tojást és annyi tejet, hogy az egész összeálljon, majd simává tésztává gyúrjuk.

Szobahőmérsékleten letakarva 10 percig pihentetjük, majd 4 részre osztjuk. Mindegyik cipóból lisztezett felületen 20*30 cm-es lapot nyújtunk.

A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokra melegített sütőben kb 6-8 perc alatt megsütjük.

A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük. Ezután habosra keverjük a vajjal és a rummal.

A krémmel összetöltjük a lapokat, a tetejére összemelegítjük a csokoládét az olajjal és bevonjuk vele a süteményt.

Egy éjszakán át pihentetjük, majd szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncsos-mezes/