Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncsos mignon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt

A töltelékhez:

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 30 ml rumaroma

A piskóta lekenéséhez:

  • 3 evőkanál baracklekvár

A bevonathoz

  • 1 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 1 evőkanál málnaszörp

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük kb 10-12 perc alatt robotgéppel, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük a masszát. A tepsit (23*34 cm) sütőpapírral béleljük és belesimítjuk a tészta harmadát. 170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütünk a maradék tésztából még két piskótát. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni, majd egyenesre vágjuk a széleit.

Töltelék:

Az egyik piskótát és a leeső széleket összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a kakaóport, a lekvárt és a rumaromát, majd gyúrjuk pépes, de nem folyós állagúvá.

Összeállítás:

Az egyik piskótalapot megkenjük baracklekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen (akár enyhén le is nyomathatjuk).

Máz:

A tojásfehérjét a cukorral és a málnaszörppel vízgőz felett felverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a vajat, majd gépi habverővel addig keverjük, amíg a máz kellően besűrűsödik.

Bevonás:

A süteményt kockákra vágjuk. A mignonokat villára szúrva a mázba mártjuk, majd rácsra tesszük, hogy megszáradjanak. Amíg a bevonat nem dermedt meg teljesen, ízlés szerint díszíthetjük.

Tipp:

A máz színét variálhatjuk: málnaszörp helyett használhatunk eper vagy meggyszörpöt is. A tetejére színes cukorgyöngy, csokoládécsík vagy kandírozott gyümölcs is kerülhet, így még mutatósabb lesz a desszert.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncsos-mignon/