Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A puncsos szelet igazi klasszikus sütemény, amely mindig nagy sikert arat. A kakaós-mazsolás krém, a rum és a baracklekvár tökéletesen kiegészítik egymást, a tetején lévő hab és csokoládé pedig mutatóssá és ünnepivé teszi. Ez a sütemény ideális vendégváró vagy ünnepi asztalra.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.01.

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a sütőporral és a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és 1,5 dl tejet, majd összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, és mindegyiket 30×30 cm-es lappá nyújtjuk. Előmelegített sütőben, a tepsi hátulján 10–12 perc alatt megsütjük őket. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Az egyik lapot összetörjük, majd a maradék 3 dl forró tejjel leforrázzuk, és félretesszük.

Krém elkészítése

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a rumaromát és a baracklekvárt, végül a tejjel leöntött tésztamorzsát is hozzákeverjük. A krémet a két egész tésztalap közé simítjuk.

Teteje

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd vízgőz fölött a cukorral együtt 4–5 percig tovább verjük. A kész habot a sütemény tetejére kenjük. Az étcsokoládét megolvasztjuk, a hab tetejére csorgatjuk, majd villával megcifrázzuk a felületet. A süteményt hűtőben pihentetjük, amíg szépen megdermed.

Tipp

A szelet másnapra lesz igazán finom, amikor az ízek teljesen összeérnek. Ha szeretjük, a krémbe apróra vágott kandírozott gyümölcsöt vagy mazsolát is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is