Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncsos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 4,5 dl tej

A krémhez

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál rumaroma
  • 3 evőkanál baracklekvár

A tetejére

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a sütőporral és a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és 1,5 dl tejet, majd összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, és mindegyiket 30×30 cm-es lappá nyújtjuk. Előmelegített sütőben, a tepsi hátulján 10–12 perc alatt megsütjük őket. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Az egyik lapot összetörjük, majd a maradék 3 dl forró tejjel leforrázzuk, és félretesszük.

Krém elkészítése

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a rumaromát és a baracklekvárt, végül a tejjel leöntött tésztamorzsát is hozzákeverjük. A krémet a két egész tésztalap közé simítjuk.

Teteje

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd vízgőz fölött a cukorral együtt 4–5 percig tovább verjük. A kész habot a sütemény tetejére kenjük. Az étcsokoládét megolvasztjuk, a hab tetejére csorgatjuk, majd villával megcifrázzuk a felületet. A süteményt hűtőben pihentetjük, amíg szépen megdermed.

Tipp

A szelet másnapra lesz igazán finom, amikor az ízek teljesen összeérnek. Ha szeretjük, a krémbe apróra vágott kandírozott gyümölcsöt vagy mazsolát is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncsos-szelet-2/