Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncsos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 2 csomag puncsízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg mazsola
  • 1 üvegcse rumaroma (vagy 0,5 dl rum )

A díszítéshez

  • tejszínhab
  • étcsokoládé (reszelt )

Elkészítése

A mazsolát rumaromába áztatjuk, hogy jól átvegye az ízét. Közben megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni. A tejben 10 dkg cukorral megfőzzük a pudingot, és félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a maradék cukorral, és amikor a puding langyosra hűlt, fokozatosan hozzákeverjük a margarinhoz a mazsolával és az aromával együtt.

A piskótát három lapra vágjuk, és mindegyiket megkenjük a krémmel, a tetejére is vékony réteget simítunk belőle. Tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük. Szeletelés előtt hűtőbe tesszük egy órára, hogy a krém jól megdermedjen.

Tepsi méret: 24×30 cm

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncsos-szelet/