Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 5 ek cukor 6 ek finomliszt 1 ek étolaj Töltelék: 3 ek baracklekvár 20 dkg babapiskóta 2 -3 dl tej és kávé keveréke 7 dkg mazsola rumba áztatva 2 ek kakaópor Továbbá: 3 ek baracklekvár Bevonathoz: 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor 18 dkg vaj 15 dkg porcukor 2 ek tej […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 5 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 ek étolaj

Töltelék:

  • 3 ek baracklekvár
  • 20 dkg babapiskóta
  • 2 -3 dl tej és kávé keveréke
  • 7 dkg mazsola rumba áztatva
  • 2 ek kakaópor

Továbbá:

  • 3 ek baracklekvár

Bevonathoz:

  • 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
  • 18 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek tej


Elkészítése:

Piskóta készítés:

A tojásokat jó 10 percig habosítsuk a cukorral egy elektromos habverővel. Adjuk hozzá az étolajat, majd szitáljuk bele a lisztet.

Sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsibe egyengetjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt (tűpróba) megsütjük.

Fordítsuk egy porcukorral meghintett konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt és még melegen tekerjük fel. Így feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.

A mazsolát áztassuk be rumba.

A tejeskávéba mártogassuk bele a babapiskótákat, majd tördeljük össze egy tálba. Adjuk hozzá a kakaóport, a lecsepegtetett mazsolát és a baracklekvárt. Keverjük, gyúrjuk alaposan össze. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele még cukrot, de a babapiskóta már édes, ezt vegyük figyelembe.

A kihűlt piskótát kitekerjük, kenjük meg lekvárral, majd halmozzuk rá a tölteléket és egyengessük el. Tekerjük fel és néhány órára tegyük hűtőbe.

Máz készítése:

A cukrot, a vajat és a tejet vízgőz felett keverjük habosra. Adjuk hozzá a pudingport, keverjük alaposan össze, majd a teljesen lehűlt tekercset vonjuk be a mázzal. Tegyük vissza hűtőbe amíg a máz is megdermed, majd szeletelve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is