Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncsos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 kávéskanál sütőpor

A krémhez

  • 3 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • rumarom
  • 20 dkg margarin
  • cukor

A habhoz

  • 3 db tojásfehérje
  • 24 dkg cukor
  • pár csepp rumaroma
  • kevés só

Elkészítése

A tészta elkészítése

A tojásfehérjéket vízgőz felett kemény habbá verjük a cukorral. Miután kemény a hab, hozzáadjuk a tojássárgákat, és tovább verjük. Egyenként hozzáadjuk a pudingport és a sütőport, majd alaposan összedolgozzuk.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, elsimítjuk. A tésztát 180 fokon megsütjük. (Ha egyenletes vastagságú lapokat szeretnénk, a masszát elfelezhetjük, és két részletben süthetjük meg.)

A krém elkészítése

A krém hozzávalóit összekeverjük (a margarin kivételével), majd felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint, amíg szép krémes nem lesz.

Tojáshab

A tojásfehérjéket a cukorral, sóval és rumaromával vízgőz felett keményre verjük.

A torta összeállítása

A tésztalapokat betöltjük a krémmel. A tojáshabot a tetejére kenjük, egy villával mintákat készítünk rajta, majd színes cukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncsos/