Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Puncsszelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Töltelék készítése Először a piskótát sütjük meg hagyományos módon négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőkanál lisztből. A masszát egy evőkanál kakaóval ízesítjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta kihűlt, kis kockákra vágjuk. A sárga piskótatészta széleit is kockákra vágjuk és a kakaós piskótával összekeverjük. Három deciliter vízben elkeverünk három-négy evőkanál baracklekvárt, egy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.01.

Piskótához

Sziruphoz

Tésztához

A mázhoz

Elkészítése

Töltelék készítése

Először a piskótát sütjük meg hagyományos módon négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőkanál lisztből. A masszát egy evőkanál kakaóval ízesítjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta kihűlt, kis kockákra vágjuk. A sárga piskótatészta széleit is kockákra vágjuk és a kakaós piskótával összekeverjük. Három deciliter vízben elkeverünk három-négy evőkanál baracklekvárt, egy citrom lereszelt héját és kifacsart levét, hat evőkanál rumot és két evőkanál porcukrot. Ezzel a sziruppal leöntjük a piskótadarabokat, és ezt a masszát két lap közé töltjük.

Sütemény tésztája

Harminc dekagramm porcukrot hat tojássárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk egy citrom levét és lereszelt héját. Belekeverjük a fél csomag sütőporral elegyített huszonöt dekagramm lisztet, majd belecsurgatjuk tizenkét dekagramm olvasztott margarint. Végül óvatosan beleforgatjuk a hat tojás kemény habbá vert fehérjét. Ezt a mennyiséget egy gáztepsinél valamivel kisebb és magasabb falú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben piskótaként sütjük. Kihűlés után a tésztát vízszintesen félbevágjuk, mindkét lap belsejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapra ráterítjük a rumos tölteléket, erre helyezzük a másik piskótalapot, majd óvatosan megnyomkodjuk a tetejét.

Máz készítése

A máz hozzávalóit vízgőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik, majd a sütemény tetejére kenjük.

Összeállítás

A piskóta rétegeket a töltelékkel és a mázzal összeállítjuk, majd pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is