Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Puncsszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

Sziruphoz

  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 db citrom (lereszelt héja és kifacsart leve)
  • 6 evőkanál rum
  • 2 evőkanál porcukor

Tésztához

  • 30 dkg porcukor
  • 6 db tojássárgája
  • 1 db citrom (leve és lereszelt héja)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin (olvasztott )
  • 6 db tojásfehérje (habbá verve )

A mázhoz

  • 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
  • 2 evőkanál tej
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor

Elkészítése

Töltelék készítése

Először a piskótát sütjük meg hagyományos módon négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőkanál lisztből. A masszát egy evőkanál kakaóval ízesítjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta kihűlt, kis kockákra vágjuk. A sárga piskótatészta széleit is kockákra vágjuk és a kakaós piskótával összekeverjük. Három deciliter vízben elkeverünk három-négy evőkanál baracklekvárt, egy citrom lereszelt héját és kifacsart levét, hat evőkanál rumot és két evőkanál porcukrot. Ezzel a sziruppal leöntjük a piskótadarabokat, és ezt a masszát két lap közé töltjük.

Sütemény tésztája

Harminc dekagramm porcukrot hat tojássárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk egy citrom levét és lereszelt héját. Belekeverjük a fél csomag sütőporral elegyített huszonöt dekagramm lisztet, majd belecsurgatjuk tizenkét dekagramm olvasztott margarint. Végül óvatosan beleforgatjuk a hat tojás kemény habbá vert fehérjét. Ezt a mennyiséget egy gáztepsinél valamivel kisebb és magasabb falú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben piskótaként sütjük. Kihűlés után a tésztát vízszintesen félbevágjuk, mindkét lap belsejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapra ráterítjük a rumos tölteléket, erre helyezzük a másik piskótalapot, majd óvatosan megnyomkodjuk a tetejét.

Máz készítése

A máz hozzávalóit vízgőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik, majd a sütemény tetejére kenjük.

Összeállítás

A piskóta rétegeket a töltelékkel és a mázzal összeállítjuk, majd pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puncsszelet/