Hozzávalók:
- 6-7 tojás fehérje
- 130 g cukor
- csipet só
- 180 g liszt
- 1 tk vanília aroma vagy vaníliás cukor
- 120 g olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- aszalt gyümölcsök és csokidarabok
Elkészítése:
A fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük.
Beleszitáljuk a lisztet, majd óvatosan elkeverjük. A gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a vaníliát és citromhéjat is beleforgatjuk.
Végül óvatosan, fokozatosan hozzáadjuk a vajat, ettől kicsit összeesik.
Az őzgerincformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 170 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük, majd rácson hűtjük.
[box style=”info”]Csokidarabkák mehetnek bele.[/box]