Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Püspökkenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg aszalt gyümölcsök (apróra vagdalva)
  • 16 dkg finomliszt
  • 12 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom leve
  • 0,5 dl étolaj
Püspökkenyér

Elkészítése

A vajat a cukorral és a citrom levével habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól eldolgozzuk. Az olajat lassan belecsorgatjuk, alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet és a gyümölcsöket. Az egészet jó alaposan összekeverjük. Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. 180 fokon 35-40 percig sütjük.

Amikor kisült, lekenjük frissen főzött sárgabaracklekvárral, és akár csokoládéval is lecsíkozhatjuk. Végül cukrozott gyümölccsel megszórjuk. A sütemény nem szárad ki, még másnap is friss és puha.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puspokkenyer-4/