Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Püspökkenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 26 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 6 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 200 g mazsola
  • 100 g olajos magkeverék
  • 10 dkg étcsokoládé (vagy tej)

Elkészítése

A tészta:

A porcukrot, a lágy vajat és a tojások sárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a lisztet és a sütőport végül jól összedolgozzuk. A habbá vert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk.

A tésztába belekeverjük a mazsolát, darabolt magvakat, valamint az apróra tört csokoládét.

A sütés:

Az elkészült masszát két kivajazott és lisztezett őzgerincformába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

A sütemény kihűlése után megszórhatjuk porcukorral vagy ha extra ízesítést szeretnénk, akkor csokimázzal is bevonhatjuk.

Tipp:

A tészta ízesítését gazdagíthatjuk más aszalt gyümölcsökkel, például aszalt szilvával vagy fügével, hogy egy kis különlegességet adjunk a süteménynek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puspokkenyer-6/