A tészta:
A porcukrot, a lágy vajat és a tojások sárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a lisztet és a sütőport végül jól összedolgozzuk. A habbá vert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk.
A tésztába belekeverjük a mazsolát, darabolt magvakat, valamint az apróra tört csokoládét.
A sütés:
Az elkészült masszát két kivajazott és lisztezett őzgerincformába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
A sütemény kihűlése után megszórhatjuk porcukorral vagy ha extra ízesítést szeretnénk, akkor csokimázzal is bevonhatjuk.
Tipp:
A tészta ízesítését gazdagíthatjuk más aszalt gyümölcsökkel, például aszalt szilvával vagy fügével, hogy egy kis különlegességet adjunk a süteménynek.