Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Püspökkenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 5 tojás
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • só

Töltelék

  • 5 dkg mogyoró (vagy dió durvára vágva)
  • 5 dkg étcsokoládé ( durvára vágva)
  • 5 dkg kandírozott citrushéj
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg mazsola

Szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

A teflonos püspökkenyér sütőforma mérete: 24*8 cm.

A tojásokat szétválasztjuk.

A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd közben a tojások sárgáját is belekeverjük.

A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A kétféle lisztet összekeverjük.

A cukros-tojás masszához a lisztet és a kemény habot váltakozva, apránként hozzákeverjük. Végül pedig a töltelék hozzávalóit is belekeverjük a tésztába.

A tészát belesimítjuk a püspökkenyér formába (én azért nem vajaztam és liszteztem ki, mert teflonos a sütőformám, így nem ragadt bele a tészta).

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük (tűpróba).

Ha megsült és kihűlt, a sütőformából egy tálra borítjuk, szeletekre vágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puspokkenyer-7/