Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Püspökkenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 tojásfehérje
  • 27 dkg kristálycukor
  • 11 dkg vaj (olvasztva)
  • 22 dkg finomliszt
  • 10 g sütőpor
  • 10 dkg dió (aprítva)
  • 10 dkg mazsola
  • 30 dkg kandírozott vegyes gyümölcs
  • 5 dkg étcsokoládé

A bevonáshoz

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítése

A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a olvasztott vajat, ami nem szabad, hogy meleg legyen. Hozzászitáljuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport. Ezután óvatosan, fakanállal beleforgatjuk a feldarabolt gyümölcsöket és a csokit. A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róluk.

Kivajazott 2 darab őzgerinc formában, előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.

A formákat kb 2/3 részéig töltjük a masszával.

A kihűlt süteményünket bevonjuk csokival. Ehhez a kétféle csokoládét felolvasztjuk mikróban és az étolajjal simára keverjük. Először a barna csokoládéval vonjuk be. A fehér csokoládét egy csíkban az őzgerinc közepére csurgatjuk, majd egy fogpiszkálóval ide-oda húzogatjuk a barna csokiba.

Díszítésnek karácsonyi csokoládé díszeket tettem rá.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/puspokkenyer-8/