Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 tojásfehérje
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 2,5 dkg mazsola
- 5 dkg cukrozott gyümölcs /vörösáfonya, ananász, sárgabarack, eper, kiwi, stb/
- 7 dkg margarin
- 2 dkg citromhéj
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
- 10 dkg tortabevonó
- pici rum
- étcsokoládé
- földi cseresznye a díszítéshez
Elkészítése:
Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
A margarint és a cukrokat habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat és azokkal is kikeverjük.
A lisztet elkeverjük a darált mandulával, citromhéjjal, mazsolával és kandírozott gyümölcsökkel. A tojásfehérjéket 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgákat és a lisztes keveréket a habhoz adagoljuk óvatosan, hogy a habot nem törjük össze.
A kész masszát a formába töltjük és előmelegített, 160 fokos sütőben kb 40 percig sütjük, majd tűpróbát végzünk.
Ha kihűlt csokival bevonjuk és földi cseresznyével díszítve tálaljuk.