Elkészítése
Előkészítés:
A diót durvára vágjuk. A magozott datolyát, a fügét, a sárgabarackot és az áfonyát apróra daraboljuk.
A kandírozott citrushéjakat a teljes lisztmennyiségből elvett kb 1 evőkanál liszttel megszórjuk (hogy ne süllyedjenek le a tészta aljára sütés közben), majd összekeverjük az előkészített gyümölcsökkel.
A tészta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket csipet sóval félkemény habbá verjük. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat. Ezután hozzákeverjük a hab egy részét, majd a maradékot a liszttel felváltva, végül a rumaromát és a lisztezett gyümölcskeveréket is óvatosan beleforgatjuk.
A sütés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinformát kibéleljük muffin papírral.
A masszát egyenletesen elosztjuk a muffinformákban (mind a 12-be), majd kb 20–25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácson kihűtjük.
A krém elkészítése:
A lisztet kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet felforraljuk. A forró tejhez hozzáöntjük a lisztes keveréket és sűrűre főzzük.
A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudingos masszával simára dolgozzuk.
A zselatint kevés vízben feloldjuk, langyosra hűtjük, ezután gyors mozdulatokkal a krémhez adjuk a piros ételfestékkel együtt.
A díszítés:
A tejszínt kemény habbá verjük. A krémet habzsákba töltjük és elosztjuk a muffinok tetején, majd tejszínhabbal díszítjük még.
Tipp:
A gyümölcsöket és magvakat ízlés szerint variálhatjuk, például mazsolával vagy kandírozott cseresznyével is. A krém színezése elhagyható vagy más színt is használhatunk, ha egy adott alkalomhoz szeretnénk igazítani a desszertet.


