Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Muffin receptek

Sütemény receptek

Püspökkenyér muffin

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A püspökkenyér muffin a hagyományos karácsonyi sütemény modern változata. Az aszalt gyümölcsök, dió és a citrusos ízek tökéletesen kiegészítik egymást. A tetején lévő krém pedig különlegessé teszi ezt a desszertet. Ünnepi asztalon vagy különleges alkalmakon is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erika Meszaros
Beküldte: 2017.12.04.

A tésztához:

A krémhez

Elkészítése

Előkészítés:

A diót durvára vágjuk. A magozott datolyát, a fügét, a sárgabarackot és az áfonyát apróra daraboljuk.

A kandírozott citrushéjakat a teljes lisztmennyiségből elvett kb 1 evőkanál liszttel megszórjuk (hogy ne süllyedjenek le a tészta aljára sütés közben), majd összekeverjük az előkészített gyümölcsökkel.

A tészta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket csipet sóval félkemény habbá verjük. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral.

A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat. Ezután hozzákeverjük a hab egy részét, majd a maradékot a liszttel felváltva, végül a rumaromát és a lisztezett gyümölcskeveréket is óvatosan beleforgatjuk.

A sütés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinformát kibéleljük muffin papírral.

A masszát egyenletesen elosztjuk a muffinformákban (mind a 12-be), majd kb 20–25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácson kihűtjük.

A krém elkészítése:

A lisztet kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet felforraljuk. A forró tejhez hozzáöntjük a lisztes keveréket és sűrűre főzzük.

A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudingos masszával simára dolgozzuk.

A zselatint kevés vízben feloldjuk, langyosra hűtjük, ezután gyors mozdulatokkal a krémhez adjuk a piros ételfestékkel együtt.

A díszítés:

A tejszínt kemény habbá verjük. A krémet habzsákba töltjük és elosztjuk a muffinok tetején, majd tejszínhabbal díszítjük még.

Tipp:

A gyümölcsöket és magvakat ízlés szerint variálhatjuk, például mazsolával vagy kandírozott cseresznyével is. A krém színezése elhagyható vagy más színt is használhatunk, ha egy adott alkalomhoz szeretnénk igazítani a desszertet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erika Meszaros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is