Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- pici só
- tyúktojásnyi zsír
- 50-55 dkg liszt
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4-5 ek cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd hozzáadjuk a 3 tojássárgájával és sóval elmorzsolt lisztet. Közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Ekkor adjuk hozzá a zsírt, és még egy kicsit átdolgozzuk a tésztát.
Azonnal ujjnyi vastagra elnyújtjuk, és rásimítjuk a cukorral és a tojással elkevert túrót, majd megszórjuk mazsolával, feltekerjük, és megsodorjuk.
Egy nagyobb lábast kizsírozunk aminek a közepébe szintén kizsírozott zománcos bögrét teszünk azért, hogy a koszorú formában belehelyezett tésztánk ne keljen össze.
Meleg helyen letakarva 2-3 órát kelesztjük. Sütés előtt tojással megkenjük a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg.


