Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rácsos almás az egyik legkedveltebb házi sütemény, amely egyszerre omlós, diós és gyümölcsös. A lekvárral, fahéjas almával és a tetején a jellegzetes rácsozással igazi klasszikus, amely mindig nagy sikert arat.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
tundianna
Beküldte: 2013.08.21.

A tésztához

A töltelékhez

A tészta kenéséhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, porcukrot, margarint, tojást és sütőport összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát fóliába csomagoljuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

Töltelék elkészítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a mazsolával, cukorral és fahéjjal együtt megpároljuk. Kihűtjük, mielőtt a tésztára kerülne.

Összeállítás

A pihentetett tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és egy kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. A tésztára először lekvárt kenünk, megszórjuk darált dióval, majd egyenletesen rátesszük a párolt almát. A másik tésztarészből rudakat sodrunk, és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. Megkenjük felvert tojással.

Sütés és tálalás

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp

Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, a töltelékbe kevés citromhéjat vagy vaníliás cukrot is keverhetünk. A tetejére kerülő rácsokat akár vastagabbra sodorva is elkészíthetjük, így még rusztikusabb hatást kelt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
tundianna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is