Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácsos almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • citromlé

Töltelék

  • 2 kg alma
  • 16 dkg őrölt dió
  • fahéj
  • cukor
  • 20 dkg lekvár
  • 1 db tojás

Elkészítése

A lisztet, porcukrot, sütőport, margarint, tojást és néhány csepp citromlevet összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk: háromnegyed és egynegyed arányban. A nagyobb darabot kinyújtjuk, és egy 22×38 cm-es tepsibe terítjük.

A tésztát megkenjük lekvárral, majd egyenletesen megszórjuk az őrölt dióval.

Töltelék

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és kevés cukorral, valamint ízlés szerinti fahéjjal megpároljuk. Amikor kihűlt, a diós réteg tetejére simítjuk.

Rácsozás és sütés

A maradék tésztából rudakat sodrunk, és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. A rácsokat lekenjük felvert tojással, majd a pitét előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 °C) aranybarnára sütjük.

Tipp

A lekvár helyett szilvalekvárral is elkészíthetjük, így karakteresebb ízt kap a pite. A tetejére porcukrot is szórhatunk tálalás előtt, hogy még mutatósabb legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/racsos-almas-pite-4/