Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácsos almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • citromlé

A töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 5 dkg mazsola
  • 8 dkg darált dió
  • őrölt fahéj
  • cukor
  • 10 dkg savanykás lekvár

A tészta kenéséhez

  • 1 db tojás

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, porcukrot, margarint, tojást és sütőport összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát fóliába csomagoljuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

Töltelék elkészítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a mazsolával, cukorral és fahéjjal együtt megpároljuk. Kihűtjük, mielőtt a tésztára kerülne.

Összeállítás

A pihentetett tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és egy kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. A tésztára először lekvárt kenünk, megszórjuk darált dióval, majd egyenletesen rátesszük a párolt almát. A másik tésztarészből rudakat sodrunk, és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. Megkenjük felvert tojással.

Sütés és tálalás

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp

Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, a töltelékbe kevés citromhéjat vagy vaníliás cukrot is keverhetünk. A tetejére kerülő rácsokat akár vastagabbra sodorva is elkészíthetjük, így még rusztikusabb hatást kelt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/racsos-almas/