Elkészítése
Az omlós tésztához az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk gyors mozdulatokkal, majd fóliába téve 30 percre a hűtőbe tesszük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tortaformát (18 vm) kivajazzuk és kilisztezzük.
Az almát meghámozzuk és feldaraboljuk (tetszés szerinti méretűre), majd ráöntjük a citromlevet.
30 ml almalét cukorral és vaníliás cukorral felfőzzük. Ezt követően beletesszük a feldarabolt almadarabokat és felforraljuk.
A vaníliás pudingport a megmaradt almalével simára keverjük, az almához adjuk és még egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A tésztát kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk. A 3/4-ed részéből kialakítjuk a torta alját és peremét. Az alját villával megszurkáljuk, majd a lehűlt almás masszát ráöntjük.
A megmaradt tésztát tetszés szerint ráhelyezzük az almás rétegre.
A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és lekenjük a torta tetejét vele. Ha mindennel kész vagyunk betesszük a sütőbe és 40 percig sütjük.









