Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 5 közepes alma 1 kk őrölt fahéj 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg barna cukor 1 ml citrom aroma 1 késhegynyi kardamom mag (őrölt) 10 dkg csokoládé (a bevonathoz, díszítéshez) 0.5 ek napraforgó olaj 5 dkg porcukor (szóráshoz) Elkészítése: A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 5-6 mm vastagságúra, és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 közepes alma
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 ml citrom aroma
  • 1 késhegynyi kardamom mag (őrölt)
  • 10 dkg csokoládé (a bevonathoz, díszítéshez)
  • 0.5 ek napraforgó olaj
  • 5 dkg porcukor (szóráshoz)


Elkészítése:

A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 5-6 mm vastagságúra, és kétfelé osztjuk, majd egy rácsozó hengerrel kirácsozzuk az egyik felét, ez lesz a teteje.

Az almát hámozás után reszeljük le káposztareszelőn, öntözzük meg a citromaromával, és szórjuk rá a cukrokat, a fahéjat és a kardamomot, majd keverjük össze, és a sima tésztára osszuk el a tölteléket.
A rácsozott lapot tegyük a sima lapra, és vágjuk fel kisebb téglalapokra. A széleit nyomkodjuk le egy kicsit, és tegyük 180 fokos sütőbe egy zsírpapírral bélelt tepsire, és 20 percig süssük.

Ha szép aranysárgára sült, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral. Gőz felett olvasszuk fel a csokit kevés olajjal, majd csorgassuk a tetejükre hosszanti irányba. Teljes dermedés után fogyasztható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is