Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácsos, habos almás linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta hozzávalói

  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája

Töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A tésztát összegyúrom, és annak kétharmad részét egy tepsibe teszem. Ráterítem a tölteléket.

A tojások fehérjét kemény habbá verem, közben apránként hozzáadom a cukrot, és tovább verem. A habot a töltelékre terítem, és a maradék tésztával rácsot formázok a tetejére.

Lassú tűzön sütöm, hogy a hab ne barnuljon meg.

Az almát egy kicsit megdinsztelem, hozzáadom a cukrot és még két evőkanál búzadarát is a biztonság kedvéért. Dióval és mákkal is nagyon finom.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/racsos-habos-almas-linzer/