Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 ek tejföl
- 20 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 1kk szódabikarbóna
- 1 citrom
Töltelék:
- kb. 50 dkg lekvár (sütésálló)
- 4 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet, margarint, tejfölt, tojássárgáját, cukrot, a citrom héját összekeverjük. A szódabikarbónát a citrom levével felfuttatjuk, és belekeverjük a masszába.
Abban az esetben, ha a masszánk nem elég lágy, akkor még adagolunk hozzá tejfölt. Puha masszát kell kapnunk. Amikor kész, két részre osztjuk: kb. 60% rácsnak, 40% a lapnak, ami alulra kerül. A nagyobbik tésztát elosztjuk kétfelé, és ebből csináljuk a rácsot.
A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, megkenjük lekvárral. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt is elkenjük a lekvár tetejére. A rácsokat sodorjuk, és befedjük vele a sütit. Előmelegített sütőbe helyezzük 180 fokra. (Kb. 25 perc)
Kicsit hagyjuk hűlni, majd szeletelve tálaljuk.