Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Rácsos sütik

Rácsos linzer

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután hozzáadjuk a margarint (vagy zsírt) és összemorzsoljuk. Amikor már eléggé morzsalékos, hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjat. Ezután a közepébe mélyedést csinálunk, majd beleütjük az előzőleg kicsit felvert tojást, hozzáadjuk a tejfölt, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.12.

Hozzávalók 22 x 32 cm-es tepsihez

Töltelék

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután hozzáadjuk a margarint (vagy zsírt) és összemorzsoljuk. Amikor már eléggé morzsalékos, hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjat. Ezután a közepébe mélyedést csinálunk, majd beleütjük az előzőleg kicsit felvert tojást, hozzáadjuk a tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

Az összegyúrt tészta egyharmad részét lecsippentjük, majd mindkét tésztát gombóccá formáljuk. Ezután 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hűtőből kivett nagyobb tésztagombócot a tepsi méretére kinyújtjuk. Ezután a kinyújtott tésztát a tepsibe helyezzük. (A tésztát a sütőpapíron nyújtottam ki a megfelelő méretre, és papírral együtt emeltem át a tepsibe.)

A tésztára rákanalazzuk a tölteléket. Az ízlés szerinti mennyiségű darált diót összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal. A tepsiben lévő tészta tetejét ízlés szerint megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a diós-cukros keveréket. (Én jó vastagon szilvalekvárral kentem meg a tésztát, és bőségesen megszórtam a diós keverékkel.)

A maradék egyharmad tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd rácsokra felvágjuk. Ezután a diós töltelék tetejét berácsozzuk a felvágott tésztacsíkokkal. (A rácsokat megkenhetjük felvert tojássárgával, hogy sütés után szép fényes legyen. Én most ezt kihagytam.)

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük és kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is