Elkészítése
A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután hozzáadjuk a margarint (vagy zsírt) és összemorzsoljuk. Amikor már eléggé morzsalékos, hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjat. Ezután a közepébe mélyedést csinálunk, majd beleütjük az előzőleg kicsit felvert tojást, hozzáadjuk a tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Az összegyúrt tészta egyharmad részét lecsippentjük, majd mindkét tésztát gombóccá formáljuk. Ezután 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hűtőből kivett nagyobb tésztagombócot a tepsi méretére kinyújtjuk. Ezután a kinyújtott tésztát a tepsibe helyezzük. (A tésztát a sütőpapíron nyújtottam ki a megfelelő méretre, és papírral együtt emeltem át a tepsibe.)
A tésztára rákanalazzuk a tölteléket. Az ízlés szerinti mennyiségű darált diót összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal. A tepsiben lévő tészta tetejét ízlés szerint megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a diós-cukros keveréket. (Én jó vastagon szilvalekvárral kentem meg a tésztát, és bőségesen megszórtam a diós keverékkel.)
A maradék egyharmad tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd rácsokra felvágjuk. Ezután a diós töltelék tetejét berácsozzuk a felvágott tésztacsíkokkal. (A rácsokat megkenhetjük felvert tojássárgával, hogy sütés után szép fényes legyen. Én most ezt kihagytam.)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük és kínáljuk.

