Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Rácsos linzer lekvárral

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rácsos linzer lekvárral egy igazi klasszikus sütemény, amely mindig nagy sikert arat. Egyszerű elkészíteni, mégis mutatós, és a házi lekvár teszi igazán különlegessé. Egy bögre tea vagy kávé mellé tökéletes választás, de vendégvárónak is nagyszerű.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet, zsírt, tojást, tejfölt, sütőport és citromlevet összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát két részre osztjuk: egy nagyobb (3/4) és egy kisebb (1/4) adagra.

A nagyobbik részt kinyújtjuk, és egy tepsibe terítjük. Egyenletesen megkenjük a kedvenc házi lekvárunkkal. A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és rácsosan a lekvár tetejére helyezzük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta szépen megpirul és aranybarna színt kap.

Tipp

A lekvár lehet szilva, barack, ribizli vagy akár vegyes ízű is – attól függően, mit szeretünk. Ha még finomabbá tennénk, a tésztába reszelhetünk egy kevés citromhéjat is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is