Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácsos linzer lekvárral recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 22 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom leve
  • 1 üveg levkár

Elkészítése

A lisztet, zsírt, tojást, tejfölt, sütőport és citromlevet összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát két részre osztjuk: egy nagyobb (3/4) és egy kisebb (1/4) adagra.

A nagyobbik részt kinyújtjuk, és egy tepsibe terítjük. Egyenletesen megkenjük a kedvenc házi lekvárunkkal. A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és rácsosan a lekvár tetejére helyezzük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta szépen megpirul és aranybarna színt kap.

Tipp

A lekvár lehet szilva, barack, ribizli vagy akár vegyes ízű is – attól függően, mit szeretünk. Ha még finomabbá tennénk, a tésztába reszelhetünk egy kevés citromhéjat is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/racsos-linzer-lekvarral/