Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácsos mákos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 2 tojássárgája
  • 15 margarin
  • 15 dkg tejföl
  • 50 dkg finom liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez

  • 15 dkg tejföl
  • 35 dkg darált mák
  • 32 dkg cukor
  • 2 csomag  vaníliás cukor
  • kevés rumaroma

Lekenéshez

  • 1 tojás

Szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

Először elkészítjük a tölteléket: a mákot, a cukorot összekeverjük a tejföllel, majd ízesíthetjük kis rumaromával.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgákat, a tejfölt és a margarint. Alaposan összegyúrjuk és folpackba csomagolva berakjuk 1/2 órára a hűtőbe.

Mikor letelt az idő elosztjuk 2 részre a tésztát de úgy, hogy az egyik tészta nagyobb legyen, mint a másik.

A nagyobbik tésztát kinyújtjuk. Kivajazzuk és kilisztezzük a 28 cm-es piteformát és a sodrófa segítségével beleígazitjuk a formába a tésztát, majd rásimítjuk a tölteléket.

Előmelegítjük a sütőt 170-180 °C-ra.

Kinyújtjuk a másik tésztalapot és tésztarácsozó henger segítségével megformázzuk, majd a sodrófa segítségével ráigazítjuk a töltelékre és lekenjük a felvert tojással.

Berakjuk a pitét az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük.

Még melegen megszórjuk porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/racsos-makos-pite/