Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácsos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 50 ml habtejszín (vagy joghurt )
  • 1 csipet só

Tetejére

  • 1 kg magozott meggy (nálam fél kg meggy és fél kg szilvabefőtt került bele)
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • fahéj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Közben elkészítjük a tölteléket. A kimagozott gyümölcsöket megszórjuk cukorral, és állni hagyjuk, amíg levet engednek. A keletkezett levet leöntjük, majd összekeverjük a befőtt szilva levével. A pudingport ebben a gyümölcslében főzzük meg sűrűre. Ezután hozzáadjuk a gyümölcsöket, a fahéjat és a vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.

A tészta háromnegyed részét lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráöntjük a gyümölcsös tölteléket, majd a maradék tésztát is kinyújtjuk, és derelyevágóval vagy pizzavágóval csíkokra vágjuk. Ezekkel a csíkokkal berácsozzuk a sütemény tetejét.

Végül megkenjük tojásfehérjével, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/racsos-sutemeny-2/