Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácsos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg rétesliszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db sütőpor
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 6 evőkanál lekvár (ribizli a legjobb)

A tepsi kenéséhez:

  • 1 mokkáskanál zsír

Elkészítése

A puha margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, sütőport, szódabikarbónát, a darált diót és a felvert tojást. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha nem elég lágy, akkor 1 evőkanál tejföllel lágyítjuk. A tészta háromnegyed részét a kizsírozott tepsibe simítjuk, és megkenjük a lekvárral.

A maradék tésztát rudakká sodorjuk, és rácsos formában a tésztára helyezzük. Alsó-felső lángon 20 percig sütjük.

Jó étvágyat! 🙂

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/racsos-sutemeny/