Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rácsos sütik

Rácsos süti

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. Egy maréknyi adagot a tésztából elveszünk. A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk. A tetejét vastagon megkenjük lekvárral. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a cukorral és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.08.30.

Linzerhez

Piskótához

Elkészítése

A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. Egy maréknyi adagot a tésztából elveszünk.

A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk. A tetejét vastagon megkenjük lekvárral.

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral és dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot.

Az így kapott masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzer tésztára. A maradék linzerből rudakat sodrunk, amelyeket a piskóta tetején rácsosan elosztunk, majd sütjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára sül.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is