Elkészítése
A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. Egy maréknyi adagot a tésztából elveszünk.
A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk. A tetejét vastagon megkenjük lekvárral.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral és dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot.
Az így kapott masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzer tésztára. A maradék linzerből rudakat sodrunk, amelyeket a piskóta tetején rácsosan elosztunk, majd sütjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára sül.
Jó étvágyat kívánok!
