Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácsos süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Linzerhez

  • 40 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • tejföl (szükség szerint)
  • 0,5 üveg lekvár (bármely ízű )

Piskótához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk. Egy maréknyi adagot a tésztából elveszünk.

A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk. A tetejét vastagon megkenjük lekvárral.

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral és dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot.

Az így kapott masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzer tésztára. A maradék linzerből rudakat sodrunk, amelyeket a piskóta tetején rácsosan elosztunk, majd sütjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára sül.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/racsos-suti/