Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rácsos sütik

Sütemény receptek

Rácsos túrós lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rácsos túrós lepény igazi klasszikus sütemény, amelyben a citrommal ízesített túrótöltelék, a baracklekvár és a ropogós tojáshabos rács különleges harmóniát alkot. Ünnepi asztalra vagy családi összejövetelre is ideális választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Erzsébet Bán
Beküldte: 2013.09.30.

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

Tészta

A lisztet, vajat, cukrot, tojássárgáját, sót, valamint a citrom levét és reszelt héját összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk egy 37×27 cm-es tepsi méretére, majd kibéleljük vele a tepsit, és villával megszurkáljuk.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben világos sárgára sütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.

Töltelék

A túrót áttörjük, majd összekeverjük a tojássárgákkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a búzadarával és a tejföllel. A masszát kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy a búzadara kissé megszívja magát. Ezután a kihűlt tésztára simítjuk.

A tepsit visszatoljuk a sütőbe, és alacsonyabb hőfokon addig sütjük, amíg a túrós krém megszilárdul.

Teteje

Amíg sül a sütemény, a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük. A megsült túrós réteget megkenjük baracklekvárral, majd a cukros habból rácsokat nyomunk rá.

A süteményt visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a hab rászárad a tetejére. Teljes kihűlés után szeleteljük.

Tipp

A baracklekvárt más gyümölcslekvárral is helyettesíthetjük, például ribizlivel vagy szilvával, így új ízvilágot kap a sütemény. A tojáshabhoz kevés reszelt citromhéjat is keverhetünk, hogy frissebb aromát adjon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is