Elkészítése
Elkezdjük főzni a tejet és a cukrot. Amikor a cukor már majdnem teljesen feloldódott, hozzáadjuk a vajat, és tovább főzzük. Közben egy nagy tálban összekeverjük a tejport és a kókuszreszeléket, hogy ne legyen csomós, amikor a forró masszához keverjük – nagy tálat használjunk, mert könnyen szóródik.
Amint a keverék forr, levesszük a tűzről, és gyors, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kókuszos keveréket, pár percig alaposan keverjük, hogy sima, homogén masszát kapjunk. Az elkészült masszát egy tálcára öntjük, hogy gyorsabban kihűljön, és a formázásnál is könnyebb legyen dolgozni vele. Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük körülbelül fél órára.
Amíg hűl, a mandulákat forró vízben megfőzzük. Amikor mind a víz felszínére kerül, készen van. Leszűrjük és könnyedén lehéjazzuk őket, majd törölgetjük és tepsire helyezve 10-15 percre a sütőbe tesszük, hogy enyhén megszáradjanak és kissé megpiruljanak – így finomabbak lesznek.
Amikor a massza teljesen kihűlt, golyókat formázunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem mandulát helyezve, majd kókuszreszelékbe forgatjuk a kész golyókat.
