Elkészítése
A Raffaelló golyók igazi ünnepi finomságok, amelyeket könnyen elkészíthetünk otthon is. A kókusz, a tejpor és a mandula tökéletes harmóniát alkot, a kakaós változat pedig kellemesen variálja az ízvilágot.
Massza elkészítése
A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet egy lábasban összeforraljuk, amíg szirupot nem kapunk. Ezután hozzákeverjük a vajat, és levesszük a tűzről. Langyosra hűtjük. A tejport és a kókuszreszeléket összekeverjük, majd a szirupot ráöntjük, és az egészet alaposan összegyúrjuk.
A masszát kétfelé osztjuk: az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, így kétféle ízű golyót készíthetünk. A keveréket legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy jól formázható legyen.
Formázás
A lehűlt masszából vizes kézzel kis golyókat formálunk. Mindegyik közepébe egy pirított mandulaszemet teszünk, majd a golyókat kókuszreszelékbe hempergetjük. Végül papírkapszlikba rakosgatjuk őket.
Tipp
A golyók jól záródó dobozban, hűtőben több napig is eltarthatók, így előre elkészíthetők ünnepekre vagy vendégségbe. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, fehér csokoládéba is márthatjuk a kész golyókat.
